Anslut din verksamhet för digitala presentkort och tjäna massor av pengar!

För att stötta den lokala handeln samtidigt som de vill göra något gott för sina anställda har företag och/eller kommunen i år valt att ge sina anställda ett digitalt presentkort. Presentkorten ska spenderas på butiker, cafeér  eller restauranger inom kommunen. Det är via Cityplay som hanteringen och administreringen av presentkorten sköts. 

För att kunna ta emot dessa presentkortet behöver din verksamhet ansluta sig till Cityplay och det sker i två steg. Om du redan är ansluten till Cityplay så kan du bortse från steg 1. 

 • När vi granskat din intresseanmälan kommer du få ett mail med inloggningsuppgifter till Cityplay. Det är i Cityplay som du lägger till info om din verksamhet och godkänner villkoren för att ta emot presentkorten. Via Cityplay lägger du även in dina kontouppgifter så att vi kan betala ut pengar till dig efter genomförda köp. 

I Cityplay har du även möjlighet att göra din verksamhet mer attraktiv. Du kan tex lägga till ett erbjudande, ett digitalt presentkort eller skriva en nyhet som når alla som har fått presentkortet. 

Anslut ditt företag till presentkort här

Såhär går det till att aktivera din verksamhet i Cityplay

Det är enkelt att ansluta sin verksamhet till Cityplay. För att få access behöver du antingen ha fyllt i en intresseanmälan eller höra av dig till support@cityplay.se. Så fort vi bearbetat din ansökan kommer du att få möjlighet att skapa ett konto i Cityplay. Det får du genom att vi skickar ett mail till dig med dina inloggningsuppgifter. Du behöver endast verifiera uppgifterna och skapa ett lösenord så är du redo att starta.

 

Såhär aktiverar du dig för presentkort.

 • Under fliken Butiksinformation lägger du till uppgifter om din verksamhet. Dessa uppgifter gör det enklare för de anställda att hitta till din verksamhet.
 • Längst ner på sidan hittar du informationen som rör presentkorten. Här fyller du information samt godkänner villkoren för presentkorten. Observera att vissa verksamheter inte är godkända för de digitala presentkorten och detta stipuleras i villkoren.
 • Du anger kontonummer för att vi ska kunna betala ut dina presentkortspengar. Observera att du MÅSTE ange ditt IBAN nummer. Felaktigt angivna kontonummer resulterar i uteblivna utbetalningar.
 • Ta en ordentlig titt i ditt handlaradmin och lägg till information så att du maximerar dina möjligheter till försäljning. Ladda ner appen Cityplay, registrera dig och sök efter din butik så ser du hur hen med presentkort upplever din verksamhet

 

Dags för köp

Nu är det äntligen dags att tjäna pengar! Det kan vara upp till 10 000 personer som har ett presentkort i just din kommun. Det är lätt att ha koll på presentkorten och här kommer en beskrivning hur det fungerar.

 • Det är den anställde som sköter betalningen i sin egen telefon.
 • Köpet ska genomföras i kassan 
 • Den anställde kan välja att spendera hela eller delar av saldot hos din verksamhet
 • När den anställde genomfört köpet ska hen visa upp sitt kvitto för kassapersonalen. 
 • Kvittot påminner om en swishbetalning och ska innehålla dagens datum och klockslaget som är just nu. Om kassapersonalen inte sett att kunden genomfört betalningen på plats i kassan eller om tid/datum inte stämmer ska presentkortet ej accepters som betalning
 • Glöm inte att ge ut ett kassakvitto på köpet. 

Efter genomfört köp

När köpet är genomfört får din verksamhet två olika verifieringar på genomfört köp

 • I samband med köpet skickas det ett mail till angiven kontaktperson. Kvittot innehåller information om köpet. 
 • I handlaradmin uppdateras köpet under fliken ”Presentkortsköp”

Cityplay genomför löpande utbetalningar. Frekvensen samt avgiften för utbetalningar beskrivs under villkoren för presentkorten. När en utbetalning sker uppdateras handlaradmin med ett utbetalningskvitto. Du kan alltid ha kontroll över hur mycket du har/ska få utbetalt i ditt handlaradmin.

Löpande utbetalningar och hantering i egen kassa

Det digitala presentkortet har ingen koppling till ditt kassasystem eller VISA/Mastercard. Istället gör Cityplay löpande utbetalningar till ditt bankkonto. Det är därför viktigt att du skriver in ditt bankkonto i ditt handlaradmin. Observera att du anger ditt IBAN-nummer för att utbetalningen ska ske korrekt. Frekvensen för utbetalningen är beskrivet i de villkor som alla verksamheter godkänner innan de kan ta emot de digitala presentkorten. 

Alla kassasystem är olika och Cityplay kan därför inte ge rekommendationer om hur en specifik verksamhets kassasystem ska hantera betalningen. Det vanligaste är att köpet hanteras som en kontantbetalning och att en ”presentkortsknapp” till kassan. Andra alternativ är att slå det som en kontantbetalning och efter dagens slut jämföra de kontanta medel i kassan och sammanställningen i handlaradmin (presentkortsköp) där datum och summa redovisas för varje köp.

Tips och trix och mer om hur allt fungerar

Du har massor av möjligheter att skapa försäljning med hjälp av Cityplay. Du kan göra allt från att skapa erbjudanden och digitala presentkort till att prata direkt till alla med presentkort. Allt detta hanterar du i Cityplay handlaradmin. Väl inloggad så så hittar du allt om hur Cityplay fungerar och vad du kan göra för att bli mer attraktiv mot de med presentkort. Klicka på Tips och Hjälp uppe i det högra hörnet i inloggat läge. 

Du kan också titta på filmen här bredvid för mer info. Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till oss på Cityplay. Skicka bara ett mail till support@cityplay.se. 

Happy shopping!