Anslut din verksamhet och ta emot digitala presentkort

Din stad kommer i år att göra sina presentkort digitala och för att du ska kunna ta emot dem så behöver du ansluta din verksamhet.

Anslutningen sker i två steg:

Steg 1, Intressanmälan: Genom knappen nedan gör du en intresseanmälan för att ansluta din verksamhet.
Steg 2, Anslutning: Några dagar efter din intressanmälan skickas ett mail till den angivna epostadressen. Via mailet går du in i vårt admin-gränsnitt för att godkänna villkoren och ange ett konto för utbetalning av presentkortspengarna. Så snart du har godkänt villkoren och angett ett korrekt kontonummer så kommer du att kunna ta emot presentkorten som delas ut i din stad.

För att göra din verksamhet mer attraktiv ger vi dig också möjlighet att ladda upp en logga, lägga till ett stämpelkort eller ett erbjudande. Via ditt handlaradmin kommer du även att kunna följa de köp som genomförs med presentkorten.
Utifrån listan med restauranger och caféer är det sedan medarbetarna själva som väljer de restauranger och caféer där de vill använda sitt presentkort.

Jag vill ansluta min verksamhet till presentkortet

Här kommer ett förtydligande i hur ni som handlare gör för att ta emot presentkorten och hur kunden som vill spendera gör för att lösa in det.

 

Funktionsbeskrivning handlare

Inför köpet

1) Gå in i ditt handlaradmin här

• Godkänn villkoren för att vara en del av presentkortet i ditt handlaradmin under butiksinformation.

• Uppdatera dina butiksinformation med Bank, clearing och bankkonto för utbetalning av presentkortet.

Om du kan se dessa fält icke ifyllda i ditt handlaradmin så har du ännu inte godkänt villkoren för att ta emot gåvoköp. 

2) Ladda upp en logotyp och titta så övrig information stämmer under butiksinformation. Uppdatera gärna även er beskrivning som syns ut i appen.

3) Addera eventuella stämpelkort och rabatter för att göra dig mer attraktiv för dom som får presentkortet.

Vid köp

1. Saldot på presentkortet avgör hur mycket man kan handla för. Saldot bestäms av din arbetsgivare som gett ut ett digitalt presentkort.

2. Presentkortet återfinns i Cityplay-appen eller via en länk som har skickats till det utställande företaget.

3. Hen Väljer "BETALA" och sen butik i listan

4. Hen skriver in summan som varan kostar och tryck på "SKICKA BETALNING"

5. Hen visar upp kvittot som genererats i appen och handlaren skriver in detta belopp på vanligt sätt i kassan.

Efter köpet

6. Det skickas en mailbekräftelse på genomfört köp till handlaren efter varje avslutat köp. Spar detta underlag, det är detta underlag som motsvarar din utbetalning. Det finns även en sammanställning på alla köp under ”presentkortsköp” i menyn när du är inloggad i handlaradmin.

7. Vi betalar löpande ut pengarna från presentkorten. Utbetalningsfrekvensen återfinns i villkoren.

Hantering i kassan

Det digitala presentkortet har ingen koppling till visa/mastercard nätverket vilket innebär att det hanteras som en kontantbetalning. Då många handlare har olika kassasystem så är det olika beroende på system. Men de flesta adderar en presentkortsknapp i sin kassa för att kunna få betalningen i sitt system. Andra alternativ är att slå det som en kontantbetalning och efter dagens slut jämföra de kontanta medel i kassan och sammanställningen i handlaradmin (presentkortsköp) där datum och summa redovisas för varje köp.

Mer info om Cityplay

i ditt handlaradmin hittar du information om Cityplay och hur du kan arbeta för att göra din verksamhet mer attraktiv. Infon hittar du i menyn upp i högra hörnet - välj tips & hjälp. Där uppdaterar vi också löpande frågor och svar.