Presentkort delas ut – vill du vara med?

Växjö kommun kommer i påsk att stötta restaurangbranschen genom att ge sina 8 000 medarbetare en påskpresent i form av ett presentkort på 250 kronor att använda på en restaurang i kommunen.

För att din verksamhet ska kunna ta del av presentkorten behöver du godkänna villkoren för delaktighet och ditt café eller restaurang behöver finnas med i Cityplay-appen. Där fyller du i kontaktinformation och så snart du är godkänd kommer du få inlogg till Cityplay handlaradmin där du godkänner villkoren och adderar dina bankuppgifter för utbetalning av presentkortspengar. Ansök via knappen nedan.

Utifrån listan med restauranger och caféer är det sedan medarbetarna själva som väljer de restauranger och caféer där de vill använda sitt presentkort.
- Vi arbetar hela tiden aktivt för att stötta det lokala näringslivet. Genom detta initiativ ger vi vårt stöd till restaurangnäringen vilket jag hoppas ska hjälpa i dessa tider, säger Fredrik Lindblad, näringslivschef.

Jag vill ansluta min verksamhet till Cityplay

Här kommer ett förtydligande i hur ni som handlare gör för att ta emot dessa och hur kunden som vill spendera gör för att lösa in gåvan.

 

Funktionsbeskrivning handlare

Inför köpet

1) Gå in i ditt handlaradmin i Cityplay (https://stores.goloyal.se/vaxjo/login)

• Godkänn villkoren för att vara en del av presentkortet i ditt handlaradmin under butiksinformation.

• Uppdatera dina butiksinformation med Bank, clearing och bankkonto för utbetalning av presentkortet.

Om du kan se dessa fält icke ifyllda i ditt handlaradmin så har du ännu inte godkänt villkoren för att ta emot gåvoköp. 

2) Ladda upp en logotyp och titta så övrig information stämmer under butiksinformation. Uppdatera gärna även er beskrivning som syns ut i appen.

3) Addera eventuella stämpelkort och rabatter för att göra dig mer attraktiv för dom som får presentkortet.

Vid köp

1. Den kommun/regionanställde har fått 250 kr att spendera på någon restaurangerna/caféer i  Växjö.

2. Presentkortet återfinns i menyn i Cityplay-appen

3. Hen Väljer "BETALA" och sen butik i listan

4. Hen skriver in summan som varan kostar och tryck på "SKICKA BETALNING"

5. Hen visar upp kvittot som genererats i appen och handlaren skriver in detta belopp på vanligt sätt i kassan.

Efter köpet

6. Det skickas en mailbekräftelse på genomfört köp till handlaren efter varje avslutat köp. Spar detta underlag, det är detta underlag som motsvarar din utbetalning. Det finns även en sammanställning på alla köp under ”presentkortsköp” i menyn när du är inloggad i handlaradmin.

7. Varje månad mellan den 15-18:e stämmer vi av totalsumman och betalar ut den på handlarens konto

Hantering i kassan

Det digitala presentkortet har ingen koppling till visa/mastercard nätverket vilket innebär att det hanteras som en kontantbetalning. Då många handlare har olika kassasystem så är det olika beroende på system. Men de flesta adderar en presentkortsknapp i sin kassa för att kunna få betalningen i sitt system. Andra alternativ är att slå det som en kontantbetalning och efter dagens slut jämföra de kontanta medel i kassan och sammanställningen i handlaradmin (presentkortsköp) där datum och summa redovisas för varje köp.

Mer info om Cityplay

i ditt handlaradmin hittar du mer info om hur Cityplay fungerar och hur du kan marknadsföra dig till via alla medlemmar i Växjö. Infon hittar du i menyn upp i högra hörnet - välj tips & hjälp.
Där uppdaterar vi också löpande frågor och svar.