Vill ditt företag vara en del av julgåvan från Östersunds kommun och Region Jämtland Härjedalen?

För att stötta näringslivet under pandemin och samtidigt göra något extra för sina anställda har Östersunds kommun och Region Jämtland beslutat att ge en julgåva till sina cirka 12 000 anställa. Gåvan är värd mellan 500 - 1000 kr/anställd och ska spenderas hos Cityplay-anslutna handlare i Östersund och hela Region Jämtland Härjedelen. 8 miljoner kronor ska totalt spenderas.

För att din verksamhet ska kunna vara  en del av Julgåvan 2020 behöver din butik, cafe eller restaurang finnas med i Cityplay-appen och godkänna villkoren för delaktighet. För att bli en del av Cityplay så anmäler du dig genom att klicka på knappen nedan och skriver i mailet vilken verksamhet du företräder och din kontaktinformation. Inom någon arbetsdag kommer du sedan få ett mail med inloggningsuppgifter till Cityplays handlaradmin. Där finner du all info om hur julgåvan fungerar samt kan godkänna villkor.

Så här tar du emot gåvorna i cityplay

En del av er har redan i era verksamheter hunnit ta emot kommunens och regionens gåvor till sina anställda. Här kommer ett förtydligande i hur ni som handlare gör för att ta emot dessa och hur kunden som vill spendera gör för att lösa in gåvan.

 

Funktionsbeskrivning handlare

Inför köpet

1) Gå in i ditt handlaradmin i Cityplay (https://stores.goloyal.se/ostersund/login)

• Godkänn villkoren för att vara en del av Julgåvan 2020 i ditt Cityplay under butiksinformation.

• Uppdatera dina butiksinformation med Bank, clearing och bankkonto för utbetalning av Julgåvan 2020.

Om du kan se dessa fält icke ifyllda i ditt handlaradmin så har du ännu inte godkänt villkoren för att ta emot gåvoköp. 

2) Ladda upp en logotyp och titta så övrig information stämmer under butiksinformation. Uppdatera gärna även er beskrivning som syns ut i appen.

3) Addera eventuella stämpelkort och personalrabatter för att göra dig mer attraktiv för de kommun/regionanställda.

Vid köp

1. Den kommun/regionanställde har fått 500-1000 kr att spendera på någon av handlarna i Östersund och Jämtland.

2. Presentkortet återfinns i menyn i Cityplay-appen

3. Hen Väljer "BETALA" och sen butik i listan

4. Hen skriver in summan som varan kostar och tryck på "SKICKA BETALNING"

5. Hen visar upp kvittot som genererats i appen och handlaren skriver in detta belopp på vanligt sätt i kassan.

Efter köpet

6. Det skickas en mailbekräftelse på genomfört köp till handlaren efter varje avslutat köp. Spar detta underlag, det är detta underlag som motsvarar din utbetalning. Det finns även en sammanställning på alla köp under ”presentkortsköp” i menyn när du är inloggad i handlaradmin.

7. Varje månad mellan den 15-18:e stämmer vi av totalsumman och betalar ut den på handlarens konto

Hantering i kassan

Julgåvan har ingen koppling till visa/mastercard nätverket vilket innebär att det hanteras som en kontantbetalning. Då många handlare har olika kassasystem så är det olika beroende på system. Men de flesta adderar en presentkortsknapp i sin kassa för att kunna få betalningen i sitt system. Andra alternativ är att slå det som en kontantbetalning och efter dagens slut jämföra de kontanta medel i kassan och sammanställningen i handlaradmin (presentkortsköp) där datum och summa redovisas för varje köp.

Mer info om Cityplay

i ditt handlaradmin hittar du mer info om hur Cityplay fungerar och hur du kan marknadsföra dig till snart 15 000 människor i Östersunds kommun. Infon hittar du i menyn upp i högra hörnet - välj tips & hjälp.
Där uppdaterar vi också löpande frågor och svar.