Vanliga frågor

Vad är Cityplay?

Cityplay är appen som belönar dig när du handlar i din stad! Du registrerar dig och kopplar din bank med BankID, sedan är det bara att shoppa, fika, äta eller ta del av stadens alla nöjen. När du börjat använda appen kommer snart belöningarna trilla in. Belöningarna kommer från Cityplay och din stad men även från dom butiker och restauranger där du handlar. Cityplay är helt kostnadsfritt!

 

Är det säkert att lägga till sin bank?

Ja, det är helt säkert att koppla din bank till Cityplay. Cityplay är anpassat efter EUs andra betaltjänstedirektiv PSD2 och innebär att du som medlem kopplar din bank till appen med hjälp av ditt BankID. Genom att logga in med BankID väljer du själv när Cityplay får dina transaktioner

 

Hur gör jag för att lägga till min bank?

Du kopplar din bank så här:

  1. 1. Gå till Min profil
  2. 2. Tryck på Välj bank
  3. 3. Välj bank och logga in med Bank ID

Det går bra att ansluta flera banker till Cityplay. För att lägga till en ny bank följer du samma instruktioner som ovan.

 

Varför ska jag logga in med BankID?

Du loggar in med BankID i Cityplay för att dina köp ska laddas från din tillagda bank till appen. När du loggar in med BankID laddas de köp du senast gjort i din stad till appen och du får dina belöningar. Du väljer alltså själv när du vill dela dina transktioner med Cityplay och ladda dina belöningar, detta gör du genom att logga in med BankID. 

Ibland tar det en stund att synkronisera appen med banken. Vi hämtar enbart de transaktioner som är relevanta för dig och som kan ge dig en belöning.

 

Mitt köp har inte registrerats?

Detta kan bero på olika anledningar tex:

  1. 1. Det kan dröja upp till 3 dagar innan dina köp har gått igenom hos din bank och registreras som ett köp. För att dina senaste köp ska laddas till Cityplay loggar du enkelt in med BankID.
  2. 2. Ett fåtal butiker är inte kopplade till Cityplay och om du har handlat i någon av de butikerna kommer köpet inte att registreras.

 

Jag kan inte välja min bank, vad gör jag?

En del banker stöds inte ännu i Cityplay. Inom kort kommer det vara möjligt att koppla fler banker till appen, håll utkik i appen efter nyheter.

 

Var kan jag se mina köp?

Alla dina köp som har registrerats i Cityplay hittar du på appens startsida under notifikationer, tryck på ringklockan längst upp till höger.

 

Vilken information samlar Cityplay om mina transaktioner?

Vi samlar endast den informationen som är relevant för att du ska kunna få belöningar i Cityplay när du handlar, detta innebär alltså endast transaktioner som är kopplade till Cityplays anslutna butiker.

 

Varför har jag inte fått mina belöningar?

Det tar ca 3 dagar för transaktionerna att hanteras av din bank. När köpen har gått igenom väljer du själv när du vill uppdatera dina köp i appen via ditt BankID. Har du slutfört ett uppdrag så kommer du alltså bli belönad ca 3 dagar efter du gjorde sista köpet. För att dina belöningar ska registreras loggar du in i appen med ditt BankID.

 

Hur hämtar jag ut en belöning?

Du hittar dina belöningar under Mina belöningar i appen. Tryck på "Använd belöning" när du ska hämta ut din belöning, och visa den för personalen i kassan eller där du betalar.

 

Jag betalar kontakt, hur gör jag då?

För att skapa ett bättre program som gör det lättare för våra medlemmar att bli belönade för sin shopping, kan vi bara registrera köp gjorda med kort.

 

GDPR, villkor och integritet

Cityplay följer GDPR och du kan när som helst få tillgång till den data som finns om dig samt avsluta ditt medlemskap och radera dig och din data. Villkor och integritetspolicy finner du under menyn i appen.

Har du ett problem som du inte fått svar på?

Klicka här för att komma till support